You, the petitioner
Cf2d4a92 859d 43d4 a25c 9c3206e3a769

Jacob Hooy weg, dacht het niet

11,480 signatures

Drogisterij Jacob Hooij uit 1743 wordt bedreigd. Het betreft een beschermd rijksmonument met 16de-eeuwse kern. Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren! Als tegengeluid is deze petitie gestart #Geen uitverkoop meer! link

Petition

We

bewoners van Amsterdam en anderen

 

observe

Volgens Het Parool op 27 februari 2017: Drogisterij Jacob Hooy op de Kloveniersburgwal is al eeuwen een begrip. Ze willen de fundering aanpakken met het risico dat het hele interieur gesloopt gaat worden...

 

and request

wij bewoners van Amsterdam willen dat het pand met het authentieke interieur van Kloverniersburgwal 12 mét zijn huurder; Jacob Hooy, behouden wordt voor de toekomstige Amsterdammers!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2017-05-28 
Lead petitioner:
Monique Kuppers 
Website:

History

Signatures

Updates

het nut en effect van deze petitie:

Mede dankzij deze petitie heeft de gemeente besloten om te bemiddelen tussen Jacob Hooy en de nieuwe eigenaar NBM.

Er hebben reeds 2 gesprekken plaatsgevonden en NBM heeft meerdere keren gezegd enorm te hebben onderschat wat de impact en betekenis van deze prachtige winkel is.

Op dit moment wordt er gekeken of het funderingsherstel in de kelder plaats kan vinden zonder de winkel hiermee zwaar te belasten.

De gemeente heeft ook duidelijk gemaakt dat het gehele interieur een hoge monumentale waarde heeft waar niets aan mag worden gedaan.

Wij hebben NBM een voorstel gedaan om een hogere huur te betalen (getaxeerde huurwaarde door NBM zelf gedaan) en de kelder en achterdeel van het pand af te staan zodat daar de opgang naar de appartementen kan worden gemaakt. Het zou alleen nog stuk kunnen lopen wanneer NBM een veel hogere huur wil hebben dan wat reeel is maar daar gaan wij natuurlijk niet mee akkoord. Daarnaast loopt het hoger beroep door NBM aangespannen gewoon door. Zoals u allen kunt lezen heeft de petitie geleid tot overleg en een bemiddelende rol van de Gemeente en we gaan voor een goeie afloop. De volgende afspraak is in mei en ik zal u op de hoogte houden.

Met vriendelijke groeten

Rik Oldenboom

Jacob Hooy & Co BV .

2017-03-27

Inmiddels is ook een Facebookpagina gestart om nieuws op te kunnen delen

Het gaat goed met de petitie. De familie Oldenboom is zeer dankbaar voor alle steun en lieve berichten die ze ontvangen hebben.

+Read more...

Op naar de 5000 & beyond!

De facebookpagina kunt u liken en word u op de hoogte gehouden: Facebook-pagina Behoud Jacob Hooy

Dank allen!

Het Parool schrijft over de Petitie voor behoud van drogisterij Jacob Hooy

2017-02-28